Maldivler yemekleri deniz ürünlerinde ve balık çeşitlerinde çok zengin çok çeşitli yemek yelpazesine sahiptir. Maldivler‘e gitmenin tam zamanı güneşlenme, Spa’nın yanında balıkçılık ve yerel mutfağı Maldivler’in en büyük zevklerinden biri.  Hint ve Sri Lanka mutfağının klasik bol baharatlı lezzetlerinin yanı sıra dünya mutfağına da yer veriyor.

Maldivler’in yerel yemekleri Hint ya da Sri Lanka gibi baharatlı değildir.

Adalara dağılmış doksan garip turizm merkezi, çeşitli uluslararası menülere ev sahipliği yapıyor, bu yüzden bu merkezlerden birinde lüks olarak kalırken, dünyanın her yerinden menünüzü yemeniz tamamen mümkün. Japon teppanyaki’yi, kaliteli İtalyan mutfağını, Hindistan ve Tayland’ın baharatlı lezzetlerini, geleneksel Çinlileri, kaliteli lüks yemekleri veya sadece rahat atıştırmalıkları tadabilirsiniz. Tabii ki, deniz ürünleri hangi ülkenin tekniğinin sergilendiğine bakılmaksızın başrol oynar.

Kahvaltı açık büfe tarzında servis edilmektedir. Maldivler’de genellikle orkinos hemen hemen her öğünde vardır. Soğan, biber, hindistan cevizi, limon suyu ve pirinç ile birlikte balık sağlıklı diyetin temelidir. Yerel halk tarafından üretilen konserve ton balığı tatmanızı tavsiye ederiz.

Hindistancevizi, Maldivler’deki pek çok yemeğin önemli bir parçasıdır. Kızartılmış biçimde, kızartılmış yiyecekleri derinlemesine tüketmek için kullanılan süt veya hindistancevizi yağı olarak servis edilebilir. Favori balıklar arasında orkinos, ton balığı, sarı yüzgeçli orkinos, fırkateyn orkinos, büyük gözlü scad, wahoo ve mahi-mahi bulunur.

Maldivler’deki tatil köyü yemek seçenekleri zenginliği de eşsiz yemek fırsatları anlamına geliyor. Bazı tatil beldelerinde, Maldivler’in ne olduğu ile ilgili olarak gerçek anlamda yemek yiyebilecekleri su altı restoranları bulunmaktadır. Bazı tatil yerleri ünlü şefleri de cezbeder veya bu ekstra özel deneyim için aşçılık dersleri düzenler.

Su üzerindeki bu muhteşem restoranda yemeğinizi yerken bir yandan güneşin batışını, bir yandan da renkli balıkları seyredebileceğiniz harika bir tasarıma sahip.

Popüler Maldivler Yemekleri şunlardır;

Eğer ‘yöresel’ yemekleri deneme şansınız varsa, örneklemeye değer bazı Maldivler spesiyalleri.

Garudhiya

Balık suyu, pirinç, limon, kırmızı biber ve soğan ile servis edilir.

Mas huni

Rendelenmiş hindistancevizi ve soğan ile füme balık. Bu ülkedeki en popüler kahvaltı yemeklerinden biri olarak kabul edilir.

Fihunu mas

Biber ile bastırılmış mangalda balık.

Hedhikaa, adalarda atıştırmalıklar için kullanılan yerel bir kelimedir ve sık kullanılanların bazıları şunlardır:

Bajiya

Balık, hindistancevizi ve soğan ile doldurulmuş börek.

 

Gulha

Tütsülenmiş balık ile doldurulmuş börek topları.

Keemia

Derin yağda kızartılmış balık köftesi.

 

Kulhi boakiba

Baharatlı bir balık köftesi.

Masroshi

Roshi ekmeğine sarılmış ve daha sonra fırınlanmış mas huni.

Thelui mas

Biber ve sarımsakla pişmiş kızarmış balık.

Maldivler’de yerli ve ithal alkolsüz içeceklerin birçok türü vardır. Alkolsüz içecek olarak Coca-Cola dahil bir çok uluslararası içecekler bulunmaktadır.

Yerel halkın yaşadığı adalarda içki satışı yasak. Alkollü içecekleri sadece otel barlarında bulabilirsiniz. Alkollü içecekler havaalanında, otel ve duty free mağazaları dışında satılmaz.

İçme Suyu, şişelenmiş su içmeniz tavsiye edilir.

Bilinecek şeyler:

Maldivler’de iyi hizmeti ödüllendirmek güzel bir jest olsa da, hemen hemen her şeye % 10 servis ücreti eklendiğinden bahşiş vermek zorunlu değildir.

Maldivler Yemekleri (4) Maldivler Yemekleri (5) Maldivler Yemekleri (6) Maldivler Yemekleri (7) Maldivler Yemekleri (1) Maldivler Yemekleri (2) Maldivler Yemekleri (3)